Hot yoga

Je wil dolgraag van die overtollige kilo’s af, maar je hebt echt geen zin om dagelijks naar de sportschool te gaan. Wil je wel calorieën verbranden, maar ben je niet zo’n sportieveling? Dan is hot yoga misschien iets voor jou. Met een half uurtje verbrand je namelijk net zo veel calorieën als tijdens een uur hardlopen.

Wat is hot yoga?

Hot yoga is een intensieve work-out van een half uur. Deze work-out doe je niet in een grote ruimte, zoals bij andere varianten van yoga het geval is, maar in een kleine box. Tijdens de work-out wordt het lichaam verwarmd met infrarood straling. Hierdoor is de training extra effectief.

Je kunt zelf kiezen welke oefeningen je wil doen tijdens je training. ‘Hete’ yoga wordt namelijk met 15 soorten yogastijlen aangeboden. Er zijn oefeningen voor beginners, maar ook voor gevorderden. Dit maakt deze work-out geschikt voor iedereen.

Hot yoga

Beter dan bikram yoga

Hot yoga is beter dan bikram yoga. Dit komt omdat niet de ruimte verwarmd wordt tijdens de training – zoals bij bikram yoga het geval is – maar het lichaam zelf. Omdat de ruimte niet verwarmd wordt, heb je geen last van hitte en benauwdheid tijdens het trainen. Je kunt lekker je yogaoefeningen doen en voelt je hierna als herboren.

Bovendien heeft de infrarood straling een cosmetisch en helend effect. De straling dringt diep in de huid door, voor optimaal herstel. De huid is niet alleen beter in staat om zuurstof op te nemen, maar ook om gifstoffen af te voeren. Bovendien wordt het immuunsysteem geactiveerd, worden spieren soepeler en groeien de huidcellen twee keer zo snel als normaal.

In je eentje of samen

Hot yoga doe je altijd in een box. Deze box kun je in je eentje gebruiken, maar ook met een vriend of vriendin. Tijdens je training heb je dan ook ultieme privacy.