Heb je net een nieuw huis gekocht en moet je van alles nog inrichten? De badkamer is ook een van de ruimtes die je zo snel mogelijk goed wilt inrichten. Dit is natuurlijk een hele opgave en er zijn wel dingen waar je naar moet kijken. Ten eerste wil je kijken naar het totale ontwerp en wil je kiezen voor een moderne inrichting of een andere. Daarnaast heb je ook veel keuzes met het sanitair. Welke douche wil je kopen? En welke badkamermeubels heb je in de badkamer nodig? Dit zijn allemaal vragen die je moet stellen bij het inrichten van een badkamer en in dit artikel gaan we het daar meer over hebben. We helpen je bij de keuze van de ideale douche en hoe je die keuze moet maken. Lees alles daarom grondig door, zodat jij de perfecte badkamer kunt inrichten.

Welke douche wil je kopen?

Het kopen van een douche is moeilijk omdat er oneindig veel keuze is. Welke keuze maak je en wat wil je in de douche hebben? Een douchecabine heeft veel verschillende opties, zo kun je ten eerste kijken of je überhaupt een cabine wilt of juist een instapdouche. Zo staat de instapdouche perfect bij een moderne inrichting en kun je dit goed afmaken met een glazen wand. Daarnaast moet je de deur bepalen die je wilt gebruiken voor de douchecabine. Ga je voor een draaideur in de douche of juist voor een schuifdeur. De douchecabine zorgt er vooral voor dat het water niet uit de douche kan lopen, dit zorgt ervoor dat alles goed nat wordt en dit wil je niet hebben. Wil je toch liever meer kunnen ontspannen? Kies dan voor een badkuip waar je heerlijk in kunt ontspannen na een lange werkdag.

Badkamermeubels

Je wilt natuurlijk je inrichting afmaken en dit kun je niet alleen met sanitair doen. Dit doe je ook met de juiste badkamermeubels die bijna iedere badkamer heeft. Een wastafel is van een groot belang en deze kun je ook terug zien in bijna iedere badkamer. Er zijn hier veel verschillen in, zo kun je kiezen voor een marmeren wastafel met een spiegel, maar ook voor een wastafel in combinatie met een kast. Op deze manier kun je hier je gezicht goed verzorgen en kun je de producten en tandenborstels ook opbergen in de kast hieronder. Ook moeten de afmetingen kloppen van de wastafel en wil je deze vooral laag hebben. 

Neutrale kleuren en verlichting

Een badkamer moet rust uitstralen omdat je hier vaak tot rust wilt komen. Door middel van neutrale kleuren, zorg je voor een rustgevende uitstraling. Denk hierbij aan wit, maar ook kleuren zoals donkerblauw kunnen zorgen voor dit effect. Ook kun je zorgen voor een goede verlichting in de badkamer en douche, zodat je ook wat kunt zien in het donker. Niets is gevaarlijker dan uit de badkuip stappen terwijl het donker is. Echter kun je met de juiste verlichting ook zorgen voor een sfeervol gevoel en is dit ideaal.