Een infraroodsauna is weldadig bij huidproblemen. Dit komt omdat de stralen van de infraroodlampen ervoor zorgen dat afvalstoffen uit je lijf verwijderd worden. Maar ook omdat je je ontspant in de infraroodsauna. Wat doet de straling eigenlijk voor je huid en hoe komt het dat je zelf straalt, na een bezoek aan de infraroodsauna? 

Oplader

De straling van de infraroodlamp dringt diep binnen in de huid. Het is daarom wel verstandig om je huid te beschermen, bijvoorbeeld met zonnebescherming. Zeker als je gevoelig bent voor zonnebrand. Verder is de straling absoluut goed voor je energielevel. Je weet hoe je je voelt als je een half uurtje in de zon gezeten hebt. Je bent opgeladen en hebt overal weer zin in. Een gelijksoortige weldaad ervaar je in een infraroodsauna. Sowieso is deze warmte goed voor je stressniveau. En we weten allemaal wat stress met je lichaam doet. Niet alleen je gevoel wordt er dof van, je huid ook. Niet voor niets dus, dat je je opgeladen voelt. 

Nieuwe cellen

Omdat je in een infraroodsauna zweet, vinden afvalstoffen via je poriën een weg naar buiten. Het is een reinigingsritueel voor je lichaam en automatisch ook voor je huid. Huidaandoeningen als psoriasis of eczeem worden niet genezen in de infraroodsauna. Wel voelt je huid weldadiger aan en kan de infraroodsauna de klachten verminderen. Heb je last van acné, dan is een bezoek aan de infraroodsauna ook een aanrader. Omdat je stofwisseling geactiveerd wordt, is er een snellere opbouw van nieuwe cellen. Je huid gaat ervan stralen en ziet er binnen korte tijd stukken beter uit.

Conclusie

Een bezoek aan de infraroodsauna heeft een positief effect op je huid, mits je je huid goed verzorgt. Je huid voelt gladder aan. Mocht je last hebben van schilfers, dan merk je na een paar bezoekjes een groot verschil. Natuurlijk is een infraroodsauna geen remedie. Maar het is wel een manier van ontspannen die weldadig is voor alles rondom je gezondheid. Ervaar jij dat de infraroodsauna je compleet ontspant, dan is dat een prima middel om stress tegen te gaan. Je krijgt er letterlijk energie van.