Sauna

Iedere dag dertig minuten lekker zweten in je eigen huis en daarna voel je je weer heerlijk ontspannen. Dat wil iedereen toch? Tegenwoordig heb je een goede infraroodsauna voor minderen dan €1000 euro al in huis. Dat wil iedereen toch?


Interline infraroodcabine Interline infraroodcabines hebben weinig

ruimte nodig, zijn eenvoudig te plaatsen en makkelijk te monteren. Behalve een gewoon geaard stopcontact zijn er geen speciale voorzieningen nodig. De bediening is eenvoudig en de opstarttijd kort. Al na tien minuten is de Interline infraroodcabine klaar voor gebruik. Inclusief een verblijf van 30 minuten in de cabine en een verkwikkende douche, bent u in drie kwartier klaar.

Canadees Hemlock

De infraroodcabine is gemaakt van Canadees Hemlock. Deze sterke, stabiele naaldhoutsoort komt uit het hoge noorden van Canada en heeft een fijne structuur zonder noesten. De houtsoort is in het bijzonder geschikt voor het gebruik in infraroodcabines doordat het zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte.

De gezondheidsvoordelen van een infraroodsauna

Mensen maken al eeuwen gebruik van sauna’s om allerlei gezondheidsproblemen op te lossen en hier zijn talloze onderzoeken naar gedaan. Wat betreft de gezondheid heeft de infraroodsauna in principe dezelfde voordelen als de traditionele sauna.

Daarnaast zijn er ook specifieke onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van de infraroodsauna. Uit een studie bleek bijvoorbeeld dat de infraroodsauna positief effect heeft op mensen met chronische vermoeidheid. Een andere studie geeft aan dat de infraroodsauna positief effect heeft op spierpijn.

Dit zijn natuurlijk niet de enige gezondheidsvoordelen van de infraroodsauna. Een infraroodsauna kan de volgende gezondheidsvoordelen hebben:

  • betere nachtrust
  • vermindering spierpijn
  • beter kunnen relaxen
  • detoxen
  • gewichtsverlies
  • vermindering gewrichtspijn
  • beter bloedcirculatie

Vermindering van een aantal huidproblemen 

Naast de bovengenoemde gezondheidsvoordelen kan de infraroodsauna ook helpen bij huidproblemen zoals psoriasis, eczeem, acne en cellulitis.  

Psoriasis en eczeem

Door in een infraroodcabine te zitten, ga je zweten waardoor de poriën grondig gereinigd worden. Hierdoor worden de afvalstoffen uit het lichaam gehaald, waardoor de huid er gezonder uit gaat zien. Niet alleen reinigen de poriën, maar zal ook het immuunsysteem versterkt worden. Dit is een belangrijk gegeven bij ontstekingen, die een grote oorzaak hebben bij huidproblemen. Veel mensen met psoriasis en eczeem staan dan ook versteld van het resultaat wat wordt bereikt door het gebruik van een infrarood sauna.

Acne

Het gebruik van een infraroodcabine kunnen de symptomen een heel stuk verbeteren. Door flink te zweten zullen onzuiverheden uit het lichaam verwijderd worden. Acné is een huidaandoening waarbij de talgklieren ontstoken zijn. Infrarood activeert de stofwisseling waardoor de opbouw van nieuwe cellen wordt bevorderd. Het zorgt ervoor dat de huid zich sneller herstelt.

Cellulitis

Infrarood warmte kan helpen bij de afbraak van cellulitis. Cellulitis bestaat voornamelijk uit vet en water. Een infrarood sauna kan cellulitis verminderen omdat de warmte penetratie van infrarood sauna’s dieper gaat dan die van traditionele sauna’s en tot tien keer het niveau van warmte in het weefsels afgeeft.

Wil je ook een infraroodsauna?

Bij Interline Infraroodsauna ben je verzekerd van de beste prijs/kwaliteit verhouding. Op dit moment kan je daar kiezen tussen drie verschillende infraroodsauna’s.