Heb je ook veel last van wallen? Komt dat doordat je af en toe slecht kan slapen of last hebt van wat overtollig vel onder je ogen. Er zijn verschillende manieren waardoor je last kan hebben van wallen. Wanneer je dit niet mooi vindt en graag nog een strak huidje wilt hebben, kun je ervoor kiezen om een onderooglidcorrectie te laten doen. Echter hoef je niet altijd een onderooglidcorrectie te laten doen als je last hebt van wallen. Wil je weten wanneer je een ooglidcorrectie moet doen en wanneer niet? Lees dan verder.

Waarom niet?

Wanneer je veel last hebt van wallen kan het zijn dat je te weinig slaapt. Vaak zijn wallen een beetje donker van kleur. Het beste medicijn tegen wallen is voldoende slaap. Zodra je voldoende slaapt hoef je geen onderooglidcorrectie uit te voeren. Echter is het probleem van slapen niet meteen altijd opgelost. Wanneer je last hebt van te weinig slaap kan het zijn dat je te weinig melatonine aanmaakt voordat je wilt gaan slapen. Hiervoor zijn een aantal oplossingen mogelijk. De eerste oplossing is door geen beeldschermen met zien voordat je gaat slapen. Het licht van een beeldscherm zorgt er namelijk voor dat je hersenen geen nicotine meer aanmaken. Als het verminderen van beeldschermen niet werkt, kun je kijken naar hulpmiddelen als bijvoorbeeld slaappillen. Je kunt bij de apotheek of winkel in de buurt namelijk eenvoudig melatonine kopen. Door het innemen van melatonine word je zelf moe en zal je ’s avonds eenvoudiger in slaap kunnen vallen.

Of nee wacht, toch wel

Wanneer de wallen niet van het slapen komen en echt beginnen te lijken op vellen onder de ogen, kan het zijn dat je een ooglidcorrectie wilt laten uitvoeren. Bij een onderooglidcorrectie wordt de overtollige huid onder de ogen weggesneden. Vaak door een onderooglidcorrectie krijg je meerdere openen ogen. De overtollige huid die er nog zit voor de onderooglidcorrectie is namelijk een dikkere huid onder je oog. Hierdoor kan het zijn dat je ogen veel dichter zitten dan na een onderooglidcorrectie. Ook zal je huid onder je oog na de behnadeling veel meer in verhouding zijn tot je lichaam. Kosten, kosten en nog meer kosten Het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie is helaas niet gratis. Integendeel deze plastische chirurgie heeft een duur prijsje. De prijs hangt uiteraard ook af bij welke kliniek je het laat doen, maar de prijs van een ooglidcorrectie ligt meestal tussen de €900 en €2000. Ga naar www.abc-clinic.nl voor meer informatie over de kosten van de correctie. Ook is het belangrijk om te checken bij de verzekering of je een deel van deze kosten vergoed krijgt.

De onderooglidcorrectie

Ben je niet zo’n kei in operatie of heb je er nog nooit eentje gehad? Je kunt een onderooglidcorrectie met een plaatselijke verdoving of onder gehele narcose ondergaan. Zo kun je bij de operatie zijn als de chirurg bezig is of lekker liggen te slapen terwijl de artsen hun werk doen. Na de operatie moet je vaak even blijven om te kijken hoe het met je gaat en of je veel pijn hebt. Echter slaap je na de ooglidcorrectie wel weer lekker in je eigen bed.